Pizza-fun! 06 22 508 194
Pizza op locatie of bij jou thuis. Houtovenpizza's vers gebakken!

Pizza op locatie Blog.

Op dit blog lees je allerlei wetenswaardigheden over Pizza-fun:

  • Pizza op locatie
  • Pizza tuinfeest
  • Pizza catering
  • Onze pizza foodtruck
  • Houtovenpizza's
  • Pizza's en Pasta
  • En alles wat verder te maken heeft met het bakken van houtovenpizza's op locatie door héél Nederland.

2020-05-20

Pizza foodtruck (je)

Onze eerste foodtruck; De Piaggio Ape.

Wat zou een Pizzabakker op locatie nou zijn zonder een authentieke Italiaanse Piaggio? “Helemaal niks” dachten wij. En voor we het wisten stond íe al op de oprit te glimmen. Nou ja, glimmen; hij stond er en dat was ’t dan ook wel.
Héél romantisch bedacht en ik zag mezelf er heus al in rond toeren van de éne pizza catering naar de volgende. Een prachtige Italiaanse volbloed op drie wielen. Ferrari rood had ik ‘m bedacht. Mijn houtovens achterin en gassen maar! Van locatie naar locatie om de mensen te verrassen en verwennen met onze vers gebakken houtovenpizza’s. Overal waar ik reed zou ik aandacht krijgen en zouden de mensen onze naam Pizza-fun gaan onthouden. Ik zou met mijn oven overal komen!

piaggio eindelijk kleur.jpgDe realiteit was, zoals vaak, nét ietsje anders. Ietsje minder ook! De volbloed Italiaanse, Ferrari-rode driewieler werd, om ’t een beetje betaalbaar te houden, een grijze. Zo ééntje met een brommer motortje. Windje mee haalt íe de 45 nét! En noemde ik mijn nieuwbakken Italiaanse pizza foodtruck nou grijs? Hij is eigenlijk blauw of beige, daar zijn we nog niet helemaal uit. De vorige eigenaar heeft ‘m met wat grijze verf en een verfrollertje mishandeld. Van binnen en buiten is er grijze verf op gekliederd en het ergste is dat íe aan de binnenkant nooit goed gedroogd is. Schuur dat er maar eens af.

Klussen!

En dus ben ik nu in de nachtmerrie beland die ‘klussen’ heet. Liters Thinner smeer ik erop om die zachte grijze verf eraf te krijgen. Ik heb inmiddels de bovenarmen van een bodybuilder door al dat gepoets. Als ik die klus heb gekaard volgt straks het schuren. Weer zo’n fijn werkje maar enfin; ik wilde persé een pizza foodtruck en voor niks gaat de zon op hè?

Gelukkig heb ik een handige buurman die van klussen houdt en zonder blikken of blozen allerlei onderdelen van m’n Piaggio afschroeft. Ik sta er meestal paniekerig bij te kijken en roep iets in de trend van: “onthou je wel even hoe dat er weer op moet!”. Meestal kijkt buurman Bas me dan even meewarig aan. “het kan er maar op één manier weer op hoor”. Ik gooi nog maar wat Thinner op een oude lap en poets nog wat grijze verf weg.

piaggio_pizzafunlogo1.jpgResultaat.

Maar ’t resultaat mag er na een paar dagen en avonden noeste arbeid, best zijn. Knal rood is íe geworden. Om ’t sportieve karakter van deze mobiele pizza food truck nog te benadrukken heeft buurman Bas ’t dakje van de cabine wit gespoten. Op de zijkant nog wat reclame borden en we zijn er helemaal klaar voor om voor ieder feest op iedere locatie pizza’s te komen bakken. We kunnen aan de slag met onze mobiele pizzawagen.

Admin - 14:32:21 @