Pizza-fun! 06 22 508 194
Pizza op locatie of bij jou thuis. Houtovenpizza's vers gebakken!

Pizza's op locatie en het milieu.

Composteerbare borden.

Onze pizzabakkers bakken onze ovenverse houtovenpizza's op iedere locatie. Dat betekent automatisch dat we vaak en veel gebruik maken van disposables ofwel wegwerp borden en bestek. Wij vinden het belangrijk dat we hierbij het milieu zo veel mogelijk ontlasten en dus maken wij al lang geen gebruik meer van plastic borden, kommen, schaaltjes en vorkjes maar hebben wij gekozen voor een milieu-vriendelijkere variant die composteerbaar en dus afbreekbaar is.

De borden waarop wij onze houtovenpizza's serveren zijn gemaakt van suikerriet. Deze suikerriet pizzaborden zijn van goede kwaliteit én goed voor het milieu! De composteerbare en dus afbreekbare suikerrietborden zijn van stevige kwaliteit. Wij hebben bewust voor een wat zwaardere uitvoering van deze suikerrietborden gekozen omdat deze niet snel knikken en géén vocht doorlaten. Bijkomend voordeel van deze borden is dat ze warmte isolerend zijn. Dus zelfs als u één van onze gloeiend hete pizzapunten op het bord krijgt aangerijkt, kunt u het bord gewoon in uw hand houden.

Houten bestek.

Wanneer je bij ons, naast de pizza's op locatie, als aanvulling pastasalades of bijvoorbeeld tiramisu bestelt, worden er schaaltjes van hetzelfde materiaal meegenomen. Als bestek hebben wij voor houten vorken gekozen. Ook deze vorken zijn volledig composteerbaar. Dit houten bestek is stevig genoeg en natuurlijk voedselveilig. De fabrikant van het houten bestek is FSC gecertificeerd en hierdoor komt houten wegwerpbestek uit een verantwoord beheerde bossen! Een perfect alternatief voor de kunststof messen, lepels of vorken!

Waarom vindt Pizza-fun dit zo belangrijk?

Er komt echt veel te veel plastic in ons milieu terecht. Eén van de grootste uitdagingen van deze tijd is het oplossen van de problematiek van de plastic soep in onze oceanen en zeeën. Een inmens probleem dat volgens ons nog erg onderschat wordt maar ons allemaal aangaat. Deze plastic soep is niet alleen slecht voor vissen en andere zeedieren maar komt via de voedselketen uiteindelijk ook bij ons terecht. 

Voor ons reden genoeg om over te schakelen op composteerbare milieu-vriendelijkere manieren om onze heerlijke houtovenpizza's en andere gerechten te serveren.

Turn the tide on plastic

pizza's op locatie en het milieu Turn the Tide

Naast pizza's bakken op locatie en bij je thuis hebben we nog een passie: zeilen. Dit is waarom we dan ook fan zijn van het Volvo Ocean Race team 'Turn the tide on Plastic'. Dit team vraagt aandacht voor het grote probleem van al het plastic in onze oceanen en zeeën. En er is geen mooier podium dan de heroische zeilrace rond de wereld om hiervoor aandacht te vragen.

Nieuwsgierig? Hier lees je veel meer over dit fantastische team met het prachtige doel.